Hållbarhet


Att starta ett modemärke idag innebär att vara transparent och att sätta miljön i första hand.
Vi satsar på kvalitét på både materialet och sömnaden för att plagget ska hålla i många år. Vi använder oss av material som är återvunna, ekologiska eller deadstock, vilket betyder att det är tyger som andra företag ratat av olika anledningar.

Slow fashion är kläder som ofta produceras lokalt, för att hålla länge och där materialen är framställda på ett hållbart sätt.

Slow fashion innebär inte om att man ska sluta shoppa eller om att handla "tråkiga" kläder. Det handlar om en attityd till modeindustrin där medvetenhet står i fokus.

Tamla by Sputnes riktar sig till vuxna som vill pryda sitt huvud med något unikt och till mammor som vill klä sina små i ekologiska, stilfulla och färgglada produkter.

Tygerna som är GOTS-certifierade, (Global Organic Textile Standard) är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil. Krav ställs på textilfibern och på de kemikalier som används i bearbetningen men också på paketering, märkning och distribution. GOTS ställer också krav på arbetsförhållanden i fabrikerna.

"För mig är kläder så mycket mer än bara tyg. Det är ett sätt att uttrycka sig och även ett sätt att skapa minnen".