Om oss


Tamla by Sputnes är ett familjeföretag som är grundat av mig Sara Sputnes. De som står vid min sida är min mamma Yvonne som syr en hel del av produkterna och min sambo Magnus som jobbar med kommunikation och media.

För inspiration står våra barn Stax och Tamla.

Så länge jag kan minnas har kläder alltid varit ett av mina största intressen. Från det att jag som fyraåring var väldigt bestämd i mitt val av garderob, - via mellanstadiet där jag började sy om kläder för att slippa ha likadana plagg som mina jämnåriga - till att i dag ha förmånen att jobba med det jag älskar.

När jag var 23 år gick jag en högskoleförberedande textilutbildning på Värnamo folkhögskola, och efter det läste jag ett kandidatprogram i modedesign vid Instituto Europeo di Design i Barcelona.

Hösten 2019 tog jag sambo, två barn och två hundar med mig tillbaka till Barcelona. Då för att läsa masterprogrammet "Fashion and design industry management" vid Escola Superior de Disseny.

Ett år senare är vi nu tillbaka i Sverige, men i stället för att återvända till Stockholm bestämde vi oss för att basera familjeföretaget i Dalarna där jag har min familj. 

Hoppas att ni vill vara med på min fortsatta klädresa. Nu kör vi!